Namještaj po mjeri za hodnik i predsoblja

U hodniku – predsoblju namještaj po mjeri i željama klijenata je najbolje rješenje kod opremanja ulaznih prostora.
Budući da predsoblje često nema prirodnu rasvjetu, treba razmisliti i o adekvatnom osvjetljenju koje će istaknuti njegovu funkcionalnost i ljepotu.

Prilikom uređenja predsoblja, važno je birati svijetle boje radi stvaranja dojma prostranosti, a dekorativni elementi poput ogledala i slika mogu dodati vizualnu privlačnost. Također, tepih ili drugi oblik podne obloge mogu dati toplinu i ugodnost prostoru. U pravilu je najmanja prostorija u kući, ali i prvo mjesto koje prilikom ulaska govori o našem domu.

Hodnik ne mora biti samo prolazna prostorija, već može biti i mjesto za pohranu, izlaganje dekorativnih predmeta ili čak sjedenje. Stoga, prilikom dizajniranja hodnika, treba razmisliti o funkcionalnosti koja odgovara potrebama domaćina. Uređenje hodnika postavlja zahtjeve funkcionalnosti u malom prostoru, a dok istovremeno mora izgledati i lijepo.

Budući da je predsoblje bitna prostorija, treba ga osmisliti tako da se savršeno uklopi u zadani prostor. Ugradbeni ormari mogu biti skrojeni prema potrebama klijenata, a klizna vrata nude mogućnosti prilagođavanja stilu i dekoru predsoblja. Zato su nam u hodnicima najekonomičniji ugradbeni ormari sa kliznim vratima koji pružaju obilje prostora za odlaganje.

U hodniku možemo imati klupu s pregradama koja može poslužiti u više svrha: za sjedenje, odlaganje obuće i drugih stvari ili pak kao komad koji će vizualno definirati hodnik i ostatak prostora. Klizna vrata nam omogućuju ugradnju ogledala bez dodatne „potrošnje“ prostora.

Zaključno, predsoblje spada među najbitnije prostorije u kući te ga treba pažljivo dizajnirati i opremiti kako bi funkcionalno ispunio svoju svrhu, ali i vizualno uljepšao vaš dom.

Namještaj za hodnik i predsoblja danas je više od samo praktičnog predmeta. On nam pruža maksimalnu funkcionalnost, kombinirajući više elemenata poput polica, vješalica, komoda, ugradbenih ormara, ogledala i ostalih dodataka. Nije samo upotrebljiv, već često predstavlja i dekorativni element u prostoru.

Ljepota koji ovi elementi donose ne dolazi samo kroz funkcionalnost, već se postiže kroz kombiniranje boja i vrsta materijala. Možete se odlučiti za kombinaciju drva i stakla, boje poput sjaja i mat obrade. Ili dekorativne elemente poput raznih tapeta te zidnih ukrasnih letvica. Kombiniranje i spajanje ovih elemenata ne samo da će poboljšati funkcionalnost predsoblja, već će istovremeno i unaprijediti cijelu estetiku i osjećaj mjesta.

Za namještaj u hodniku i/ili predsoblju odaberite vrstu materijala i dekora kojim će te dobiti moderan i kvalitetan namještaj te koji će se prilagoditi svakom vašem prostoru.